Vi på Bergshyttan

 

Vi på Bergshyttan

På Bergshyttan ska man trivas - det gäller både hästar och människor. Vi är ett team där alla har en viktig funktion att fylla.

 

Sarah Lundgren- Mähler- häst och stallskötare

Sarah jobbar deltid hos oss övrig tid arbetar hon som frisör. Utbildad på Ridgymnasium och efter några år som hästskötare och beridare både i Sverige och utomlands sadlade hon om till frisöryrket. När hon flyttade till byn Bergshyttan ringde hon och erbjöd sina tjänster som häst och stallskötare.

 

Lotta Samuelsson- häst och stallskötare

Lotta är den ständiga vikarien som jobbar extra vid frånvaro eller arbetstoppar. Lång erfarenhet av både trav- och ridsport. Skulle det krisa till sig kan hon även fånga in hästar med sin lasso eftersom hon tränar och tävlar i westernridning. Passande nog bor hon på gården Texas.

 

 

 

 

 

Minna Anliot - Veterinär, vän och mentor.

 

Vår alldeles egna Lilla My svischar runt i sin vita veterinärbil. Hjälpler djur och deras ägare runt om i Dalarna och norra Västmanland. Alltid på språng, påläst och på G. När hon inte veterinärar paddlar hon kajak, åker off-pist eller skördar oliver.

 

 

 

 

Familjen:

 

Eric Ozén - med främsta uppgiften att köra traktor. Köra ut hösilage på vintern, putsa beten och vattna beteshästarna på sommaren. Tar sig gärna en tur upp till stallet på ultraljudsdagarna för att se om det är några kallblodstravare i seminspiltorna. Följer även travsändningarna och har koll på om det är några Bergshyttanfödda som tävlar.

 

Inger Ozén - ser till att vi får go-fika på fredagarna. Fortfarande livrädd för hästar efter över 40 år tillsammans med Eric, men kan om det kniper övervaka en fölning. Hon har efter ett liv med djur ett fantastiskt djuröga och ser direkt om det är något som felas en häst.

 

Reine Eklund - sambo och jourhavande reparatör. Ser till så att traktorerna rullar och att allt tekniskt fungerar som det ska. Inte hästintresserad men vet att hästar kan göra illa sig på allt och att islandshästar töltar. Inte illa efter alla år!

 

Elias Eklund - älskar fotboll och superhjältar. Hjälper gärna mormor Inger att baka kolakakor och göra pannkakstårta.

 

 

Bergshyttan Häst & Semin • Bergshyttan 125 • 775 96 KRYLBO

Tel. 070-644 98 58 • info@bergshyttan.se