Om oss

 

Anna och gården Bergshyttan

Gården i Bergshyttan är min föräldragård där mina föräldrar har drivit svinuppfödning och hingststation för brukshästar och kallblodstravare. Den består av 25 ha åkermark som nu används som bete. Stallbyggnaden uppfördes som suggstall 1981 och inreddes för hästar 2008.

 

Jag har alltid drömt om att ha egen hästverksamhet på min föräldragård, men det fanns ett stort problem - jag vågade inte gå upp på skullen och hämta hö. Jag försökte utan framgång träna bort höjdrädslan så min syster lovade att hjälpa mig, hon skulle öppna frisersalong i huset och skulle kunna slänga ner hö morgon och kväll. Nu blev inte min syster frisör utan konditor med eget konditori i Mullsjö.

Efter gymnasiet började jag arbeta och utbilda mig inom hästbranschen; ponnystuteri, lägerverksamhet, tävlingsstall i dressyr, travstuteri, naturbruksgymnasium, ridskola och seminstation för hästar. Sommaren 2007 arbetade jag hos veterinär Minna Anliot och en sen kväll satt vi på trappan till hennes hus och filosoferade över livet. Hon frågade om jag gjort allt jag drömt om i livet. Först sa jag att det hade jag men sedan tänkte jag efter och berättade om min barndomsdröm, höskullen och min syster som blivit konditor istället för frisör. -Det finns hösilage, du behöver inte gå upp på skullen, sa Minna.

Vad skulle stoppa mig nu? Inget! Det blev startskottet för min verksamhet.

Nu har jag en verksamhet där jag själv skulle kunna lämna min häst. Jag vill använda den erfarenhet jag skaffat mig under mina 20 år som verksam inom hästnäringen. Ta det bästa från alla de olika verksamheter jag ägnat mig åt och göra det till något eget där målet är att förvalta fölets genetiska potential på ett optimalt sätt.

 

 

 

Bergshyttan Häst & Semin • Bergshyttan 125 • 775 96 KRYLBO

Tel. 070-644 98 58 • info@bergshyttan.se